WANITA BERUSIA 92 TAHUN DIKURUNG BERTAHUN-TAHUN DALAM KANDANG OLEH ANAK DAN MENANTU

Jom Share...

Ibu mana yang tidak sayangkan anak sendiri. Sembilan bulan dia bersusah payah untuk mengandungkan seorang anak. Sepanjang mengandung, dia perlu lalui banyak keperitan dan kesakitan dan bersabar sehinggalah melahirkan anak.Ketika melahirkan anak,ibu juga perlu mempertaruhkan nyawanya ketika melahirkan anak tersebut. Begitulah besarnya pengorbanan seorang yang di panggil ibu. Sebab itu Allah sendiri mengangkat darjat seorang ibu sangat tinggi di sisi agama dan selayaknya ibu itu mendapat ganjaran syurga.

Walaupun seorang anak di gesa untuk menjaag kebajika seorang ibunya apatah lagi jika dia sudah tua, namun  begitu hari ini banyak kes yang berlaku di mana seorang anak sanggup memperlakukan ibunya dengan tidak wajar.

Sebelum ini ada banyak kes bila ada anak meninggalkan ibu mereka di rumah orang tua, meletakkan ibunya di tepi jalanan dan tinggal di kaki lima. Ada pula ibu yang di biarkan keseorangan tanpa makan minum.

Di Guangxi , nasib seorang ibu tua yang berumur lebih dari 90 tahun telah mengetuk pintu simpati ramai orang apabila dia yang di kenali dengan nama Yang telah di kurung oleh anaknya sendiri bersama dengan menantunya.

Yang di katakan di kurung di dalam sebuah tempat yang tidak selesa untuk di jadikan tempat tinggal. Dia juga di lihat sanagt kurus dan tidak bermaya ketika di jumpai oleh pihak berkuasa.

Dalam satu rakaman video yang berdurasi 1 minti lebih ini, Yang di lihat terkurung dalam satu tempat seperti sebuah penajar kecil. Di dalamnya tidak ada apa yang idtimewa melainkan ada satu meja kecil yang sudah usang untuk dirinya.

Ketika di temui, dia menceritakan tentang apa terjadi kepadanya kepada pihak berkuasa. Yang juga di katakan telah di kurung di situ sudah bertahun-tahun. Dia di selamatkan dan di bawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan kesihatan.

Anak dan menantunya juga di tahan polis kerana melakukan jenayah penganiayaan kepada orang tua tersebut.

…………………………………..

AYAH BERGURAU DENGAN ANAK LETAK DALAM MESIN BASUH DI KEDAI DOBI VIRA,INILAH YANG JADI PADA SANG ANAK

Anda yang pernah pergi ke kedai dobi pasti tahu akan penggunaan mesin basuh mereka yang ada kalanya nampak agak rumit. Memang  benar kadang kita tidak terbiasa dengan mesin basuh yang di sediakan mereka yang mungkin lain dari mesin basuh di rumah kita.

 

Seorang ayah dan anaknya telah datang ke sebuah kedai dobi untuk mendapatkan servis membasuh baju seperti biasa.

 

Namun si ayah telah memasukkan anaknya ke dalam mesin basuh yang ada untuk bergurau.

Hal tidak di jangka berlaku, pintu mesin basuh tertup secara automatik dan lebih teruk ia terus berputar.

 

 

Si ayah agak terkejut dan panik terus memanggil pekerja yang ada.

Mereka berusaha untuk mematikan mesin basuh itu secara terus dan berusaha membawa anak itu keluar dari mesin tersebut.

Kejadian itu membuatkan ramai pelanggan lain datang untuk melihat kejadian itu.

Anak itu berjaya di keluarkan dan di bawa ke hospital. Menurut sumber si anak itu mengalami kecederaan akibat berputar dalam mesin basuh itu. Netizen sangat marah dengan sikap si ayah yang di lihat kurang cerdik.

 

 

 

 

 

Sumber : ciklee

Jom Share...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
Close